Fönsterrenovering

När dina gamla fönster inte längre håller tätt eller då dina fönster har ett visst kulturvärde kan det vara värt att utföra en fönsterrenovering istället för ett fönsterbyte.

Kostnadseffektiv fönsterrenovering

Ett alternativ till fönsterbyten är att renovera fönster istället. Ibland kan en fönsterrenovering vara en mer kostnadseffektiv lösning än ett fönsterbyte. Har man äldre spröjsade fönster kan det också finnas ett visst värde i att behålla sina gamla fönster och istället låta dessa genomgå en fönsterrenovering.

Rätt Man Nu AB kan erbjuda kostnadseffektiv fönsterrenovering i Stockholm. Våra medarbetare har stor kunskap då det kommer till finsnickeri vilket innebär att vi även kan utföra fönsterrenovering i kulturmärkta byggnader eller i äldre fastigheter. Istället för att byta ut gamla fönster kan dessa istället genomgå en fönsterrenovering för att behålla sitt ursprungliga utseende. Kontakta oss för ytterligare information om hur vi kan hjälpa er med er fönsterrenovering.

Varför genomföra en fönsterrenovering?

Om dina fönster har ett visst utseende som gör att du behöver specialtillverka nya fönster för att behålla samma utseende på fastigheten kan det istället vara bättre att genomföra en fönsterrenovering. I samband med en fönsterrenovering kan man även passa på att täta sina fönster och eventuellt också byta ut ett av glasen i ett fönster mot ett energiglas, vilket innebär att isoleringsvärdet på fönstret kan ökas med upp till 40%. Det innebär att man kan få en bättre uppvärmningsekonomi för sin fastighet.

Du är också berättigad att använda ROT-avdraget för att erhålla 30% av kostnaden för arbetet tillbaka. Det gör att en fönsterrenovering kan bli en mycket mer kostnadseffektiv lösning än ett fönsterbyte.

Hur går en fönsterrenovering till?

När man ska renovera fönster behöver de monteras ned från fastigheten och transporteras till en verkstad. Istället så ersätter man fönstret med tjock plast eller med en masonitskiva under tiden. På verkstaden byter man ut ruttet trä, lagar sprickor, byter ut trasiga glas, sätter nya tätningslister, kittar om glasen, spacklar, slipar och slutligen målar om fönstren. Det gör att fönstren efter en fönsterrenovering i Stockholm blir som nya igen samtidigt som de inte längre släpper igenom drag. Därefter så monteras fönstren tillbaka på fastigheten igen och får vanligtvis också en ny fönsterplåt.

Oftast tar det inte speciellt lång tid att renovera ett fönster. Är det ett specialtillverkat fönster kan det dock krävas att man behöver tillverka nya lister, spröjsar eller andra detaljer som fönstret har och som inte går att renovera.